Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Padang Dua

Blokjes rundvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 5 lomboks
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- peper
- zout
- 4 daun djeruk purut
- 1 serehstengel

Bereiding:

Snijd de lomboks, knoflook en sjalotjes fijn. Schil de wortels en snijd ze fijn. Maak de laos, djahe, kunyit, lomboks, sjalotjes, knoflook, ketumbar en djinten fijn in de vijzel tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en zet die op met water, zout, sereh en djeruk purut en kook het vlees half gaar. Fruit de kruidenpasta in wat olie tot het gaat geuren. Doe het vlees er bij en stoof het gaar. Neem het vlees uit de pan en rijg het aan satehstokjes en rooster ze bruin. Roer wat rijstmeel door wat water en roer dit door het stoofvocht en bind het tot een saus. Schenk dit over de sateh, strooi er gebakken uitjes over en serveer met lontong.

Sateh Padang Dua