Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Paksoi

Gestoofde paksoi in kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. schenkel
- 1 paksoi
- 2 theelepels sambal badjak
- 2 uien
- 2 maggiblokjes
- 3 tenen knoflook
- 2 dl. santen
- 2 tomaten
- stukje trassi
- 4 kemirienoten
- 1 ltr. water

Bereiding:

Zet het water in een pan op het vuur en trek van de schenkel een bouillon. Snijd de ui en knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de paksoi in repen. Pof de kemirienoten en wrijf ze samen met de uien, knoflook en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.

Verhit olie in de wok en fruit de pasta en sambal hierin. Voeg de paksoi en tomaten toe en schep het goed om. Afblussen met de bouillon. Verkruimel de maggiblokjes hierin en voeg de santen toe. Eventueel ook het vlees van de gebruikte schenkel kleinsnijden en toevoegen.

Sayur Paksoi