Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Ayam Kacang

Kip met pinda's en tomaat


IngrediŽnten:

- 500 gr. kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel sereh
- halve theelepel sambal
- 5 eetlepels pindaís
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 3 eetlepels ketjap
- half blik gepelde tomaten
- 1,5 dl. santen
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze in wat olie. Doe als het vlees bruin wordt de pindaís erbij. Voeg dan de ketumbar, sereh, sambal, suiker en geperste knoflook toe aan de kip. Bak 2 min. en voeg dan de ketjap erbij. Doe dan de gepelde tomaten en de santen erbij en laat het geheel ca. 10 min. op een laag vuur stoven. Serveer met rijst.

Ayam Kacang
Download het recept
Moment geduld!