Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Masam

Hete gestoofde kip


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 limoen
- zout
- 2 preien
- 6 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 8 rawits
- 6 cm. djahe
- 5 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 6 daun djeruk purut
- 1 daun pandan
- 1 dl. dikke santen
- 1 takje kemangi

Bereiding:

Pers de limoen uit en kneus de serehstengel. Snijd de kip in 8 stukken. Vermeng het limoensap met een beetje zout en smeer de kip hiermee in. Snijd de prei in dunne ringen. Wrijf de sjalotjes, lomboks, rawits en djahe fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de pasta ca. 2 min. Voeg dan de sereh, djeruk purut, daun pandan en de kip toe en bak dit ca. 5 min. mee. Voeg de santen toe en laat de kip ca. 15 min. hierin stoven. Voeg dan kemangi en de prei toe en laat dit nog 10 min. zachtjes sudderen tot de kip gaar en de saus een beetje dik is. Verwijder alle blaadjes voor het serveren.

Ayam Masam