Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kerang Masak Saus Padang

Gekookte mosselen in een hete saus


Ingrediënten:

- 1 kg. mosselen
- 2,2 ltr. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 2 cm. djahe
- 5 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel bouillonpoeder
- halve theelepel peper
- olie

Bumbu:

- 6 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 4 rode rawits
- 3 teentjes knoflook

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, lomboks, rawits en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Hak de djahe en de 2 teentjes knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Was de mosselen goed, doe ze in een grote pan met 2 ltr. water. Voeg de djahe, knoflook en 1 eetlepel zout toe en kook totdat de schelpen openstaan. Giet ze af en haal de helft van de schelpen weg, zodat de mossel nog in één schelp vast zit. Verhit twee eetlepels olie in de wok en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg de overige specerijen toe en schep het goed door. Voeg het overige water en de tomaat toe en stoof totdat de saus de gewenste dikte heeft. Doe de gekookte mosselen bij de saus en schep het geheel goed door tot de mosselen volledig met de saus zijn bedekt.

Kerang Masak Saus Padang