Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ceker Lunak Asem Manis

Gestoofde kippenvoetjes in een pittige tomatensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenvoetjes
- 1 ui
- 4 lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 2 schijfjes djahe
- 3 daun salam
- 1 theelepel ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Was de kippenvoetjes en snijd ze over de lengte doormidden, verwijder eventuele nagels. Snijd de knoflook en tomaten in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de lomboks in stukken van ca. 1 cm. groot. Schil en kneus de djahe. Verhit voldoende olie en frituur de voetjes tot ze gelig zien. Haal ze uit de pan en doe ze direct in koud water tot ze opgezwollen zijn.

Verhit een beetje olie en fruit de ui, knoflook en lomboks tot het geurig begint te ruiken. Voeg dan djahe, daun salam en tomaat toe en roer tot de tomaat zacht is geworden. Roer de tomatenpuree door de saus. Haal de voetjes uit het water en schep ze door de kruiden. Voeg een beetje water, suiker en zout naar smaak toe en stoof het geheel ca. 20 min. tot de saus is ingedikt. Haal het van het vuur en serveer direct.

Ceker Lunak Asem Manis