Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kue Cincin
Gefrituurde kokosringen
Ingrediënten:
- 250 gr. rijstmeel
- 100 gr. geraspte kokos
- 75 gr. kristalsuiker
- 75 gr. gula djawa
- 1,5 dl. water
- 3 daun pandan
- halve theelepel zout
Bereiding:
Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Meng dit met het meel, suiker en zout. Breng het water met de daun pandan en gula djawa aan de kook en laat het even doorkoken. Verwijder de daun pandan, schenk het hete water bij het meelmengsel en kneed dit tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het een nacht rusten.
Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg uit en steek er met een donutsteker ringen uit, of gebruik een glas en een kleiner rond vormpje voor het midden. Frituur de ringen in matig hete olie gaar en mooi bruin aan beide kanten.
Kue Cincin