Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Balak

Gestoofd rundvlees in een pittige, kruidige kokosmelksaus

Gulai Balak | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 4 dl. dikke santen
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 eetlepel kerrie
- 2 eetlepels sambal oelek
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het rundvlees in dobbelstenen. Snijd de 4 sjalotten en lomboks in ringen en snijd 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Schil voor de bumbu de djahe, kunyit en laos en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de sjalotringen, plakjes knoflook, kardemom, kruidnagels, steranijs, nootmuskaat en de lombokringen. Voeg de bumbu toe en bak dit tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg de santen toe, roer het goed door en stoof het vlees helemaal gaar.

Gulai Balak