Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Lele Dua

Gebakken meerval met een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 4 meervalfilets
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels limoensap
- 5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- olie

Bereiding:

Wrijf de visfilets in met zout, fijngewreven peperkorrels en limoensap en laat ze ca. 30 min. marineren. Kneus de serehstengel. Giet de santen in een pan en voeg de sereh en daun salam toe. Breng dit al roerend zachtjes en onafgedekt aan de kook tot de olie uit de santen boven komt. Verhit de olie in een pan en bak hierin de visfilets gaar en bruin krokant. Verwijder de sereh en daun salam en giet de saus over de vis voor het serveren.

Ikan Lele Dua