Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketjapsaus

Pittige saus op basis van ketjap

Ketjapsaus | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg


Ingrediënten:

- 2 sjalotten
- 1 schijfje djahe
- 2 tenen knoflook
- half bouillontablet
- wat water
- flinke scheut ketjap manis
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- maizena
- 1 eetlepel sambal

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, knoflook en djahe fijn en fruit dit in wat olie. Dan de ketumbar en djinten toevoegen en meefruiten. Blus het geheel af met wat water, doe daar het bouillonblokje, sambal en de ketjap bij. Breng het aan de kook en binden met wat maïzena. Serveer deze saus bij bijv. Ayam Bungkus Perai.

Ketjapsaus