Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ketjapsaus
Pittige saus op basis van ketjap
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg
Ingrediënten:
- 2 sjalotten
- 1 schijfje djahe
- 2 tenen knoflook
- half bouillontablet
- wat water
- flinke scheut ketjap manis
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- maizena
- 1 eetlepel sambal
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, knoflook en djahe fijn en fruit dit in wat olie. Dan de ketumbar en djinten toevoegen en meefruiten. Blus het geheel af met wat water, doe daar het bouillonblokje, sambal en de ketjap bij. Breng het aan de kook en binden met wat maïzena. Serveer deze saus bij bijv. Ayam Bungkus Perai.
Ketjapsaus