Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Singapore

Gebakken rijst met garnalen, ei en komkommer


Ingrediënten:

- per persoon ca. 1,5 kopje rijst
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 100 gr. gepelde garnalen
- trassi
- 1 kleine prei
- fijngesneden selderie
- sambal
- 3 eieren
- komkommer
- ketjap

Bereiding:

Snipper de uien, pers de knoflook, snijd de prei en selderie fijn en kluts de eieren. Kook de rijst gaar en hou dit apart. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui tot de ui bruin wordt. Doe er dan de garnalen, prei, selderie en wat sambal bij en kruid het geheel af. Voeg als laatste de rijst en 1 eetlepel ketjap toe en meng alles goed door elkaar. Laat het op een klein vuur ca. 10 min. bakken en roer alles goed door. Bak intussen een omelet van de geklutste eieren met peper en zout naar smaak, rol de omelet op en snijd er reepjes van. Garneer de warme nasi met de reepjes ei en schijfjes komkommer.

Nasi Goreng Singapore