Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pacri Nanas

Ananas in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 halfrijpe ananas
- 1 rode lombok
- zout
- halve theelepel anijszaad
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel ketumbar
- 5 dl. dikke santen
- halve theelepel djinten
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 5 sjalotjes
- 1 kaneelstokje
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten

Bereiding:

Schil de ananas, snijd deze in ronde plakken van ca. 1 cm. dik. Wrijf ze goed in met een beetje zout en kook ze in een pan met een bodempje water ca. 5 min. op een laag vuur. Was de lombok en hak hem fijn. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Wrijf de kemirienoten, anijszaad, ketumbar, djinten, sjalotjes, knoflook en lombok fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit het fijngewreven kruidenmengsel ca. 3 min. Voeg de santen, suiker, het kaneelstokje en zout naar smaak toe en laat alles ca. 3 min. op een laag vuur pruttelen. Leg de plakken ananas in de saus en laat ze onder af en toe omscheppen nog 5 min. op een laag vuur sudderen.

Pacri Nanas