Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon

Drooggebakken pittig rundvlees met kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 5 dl. kokend water
- 1,5 geraspte kokosnoot
- 9 gedroogde pepers
- 10 daun salam

Bumbu:

- 12 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- stukje laos van 2,5 cm.
- 4 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels gula djawa
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten, knoflook en laos fijn. Kook het vlees gaar in het kokende water. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon, houd ongeveer 4,5 dl. bouillon over. Drenk de geraspte kokos in de bouillon en knijp dit uit. Herhaal dit een aantal keren tot je ca. 4,5 dl. kokosmelk hebt. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot een pasta.

Verhit een beetje olie en fruit hierin de bumbu samen met de daun salam en de gedroogde pepers. Voeg de kokosmelk toe als het lekker begint te geuren. Sudder de massa onder af en toe roeren tot het vocht is verdampt en het mengsel olieachtig wordt. Verwijder de daun salam en de lomboks voor het opdienen. Serveer met witte rijst.

Abon