Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Udang

Garnalen pasteitjes


Ingrediënten:

- 300 gr. rijstmeel
- 100 gr. garnalen
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- bieslook
- boter
- peper
- 1 bouillonblokje

Bereiding:

Kook de eieren hard. Maak een stevig deeg van het meel, wat water en zout. Rol dit uit en maak er rondjes van met een doorsnee van ca. 10 cm. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Prak de eieren fijn. Hak de garnalen en bieslook fijn. Verhit een beetje boter in de pan, voeg de ketumbar, ui, knoflook en de eieren toe en fruit dit ca. 5 min. Voeg dan de djeruk purut, daun salam en bieslook toe en na ca. 3 min. de garnalen. Laat zachtjes sudderen tot het iets verdampt en droog wordt. Laat de vulling afkoelen. Vul de deegrondjes met 1 à 2 eetlepels van het vulsel en vouw ze dicht in halvemaanvorm. Vouw het randje dicht tussen duim en wijsvinger en ga zo twee keer het halve rondje langs tot goed dicht zit. Frituur ze in hete olie goudbruin.

Pastei Udang