Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Prol Nanas

Taart gemaakt van brood en ananas uit de oven


Ingrediënten:

- 8 sneetjes oud witbrood
- halve ltr.blik ananasstukken
- 3 eieren
- 100 gr. gula djawa
- halve theelepel citroenrasp
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel zout
- 2 dl. santen
- kwart theelepel creme of tartar
- 75 gr. kristalsuiker

Bereiding:

Snijd het brood in blokjes en splits de eieren. Beboter een vuurvaste schaal. Doe het brood in de schaal en verdeel hier overheen de blokjes ananas. Druk een beetje aan. Klop de eidooiers los met gula djawa, citroenrasp, kaneel, zout en de ananassiroop. Roer dan de santen er door. Giet dit over de ananas en broodblokjes. Bak de taart 40 min. in de oven op 180 graden. Klop de eiwitten met de creme of tartar. Voeg lepelsgewijs de suiker toe en klop het geheel stijf en glanzend. Verdeel dit over de taart en bak opnieuw op 180 graden gedurende 10 tot 15 min. of tot het eiwit mooi bruin van kleur is. Laat dit nagerecht afkoelen. Dien lauwwarm of koud op.

Prol Nanas