Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Ayam

Gestoofde kip met kokos


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- olie
- 2 sjalotjes
- 1 rode lombok
- 1 teen knoflook
- 1 serehstengel
- 1,5 cm. laos
- 1,5 cm. djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 theelepels kemiriepasta
- halve theelepel asem
- 1 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 25 gr. geraspte kokos

Bereiding:

Snijd de kip in kleine stukjes en zout het licht. Snijd alle ingredienten fijn behalve de bladeren. Maak in de vijzel alle fijngesneden kruiden fijn tot je een pasta hebt en voeg hier de kemiriepasta, kunyit en asem aan toe. Bak dit in hete olie voor ca. 2 min. Voeg de kip en bladeren na 2 min. toe. Voeg na enkele minuten een kopje heet water erbij en laat het geheel zachtjes sudderen. Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan lichtbruin en voeg dit toe bij de kip. Stoof het gerecht verder voor ca. een half uur.

Rendang Ayam