Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Basso

Gevulde broodjes met spek uit de oven


Ingrediënten:

- 1 kg. tarwebloem
- 2 zakjes gist
- snufje zout
- 4 theelepels suiker
- 3 grote eieren
- 4 dl. water

Voor de vulling:

- 1 kg. speklappen
- 3 uien
- 5 tenen knoflook
- 3 schijfjes djahe
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 2 schepjes suiker
- 1 theelepel ve-tsin
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels azijn
- 50 gr. margarine

Bereiding:

Week de gist in 3 dl. lauw water met suiker en laat het 10 min. rusten. Kneed dan de bloem met eieren, zout en gist en de overige 1 dl. water goed dooreen en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen. Kneed daarna het deeg opnieuw en laat het nogmaals 30 min. rijzen.

Maak de vulling. Snijd de speklapjes in hele dunne reepjes. Rasp de uien en maak de knoflook fijn. Fruit ze in margarine glazig. Voeg daarna het vlees toe en bak dit bruin. Voeg daarna de kruiden toe, roer het geheel goed om en maak het af met ketjap en azijn. Laat het geheel afkoelen.

Vorm van het deeg ca. 24 ballen. Vul ze en maak de ballen dicht. Leg ze op een ingevet bakblik en laat de broodjes onder een theedoek weer ca. 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 150 tot 175 graden en bak de broodjes in 15 tot 20 min. bruin.

Roti Basso