Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kentang Dua

Droog gebakken minifrietjes


Ingrediënten:

- 1 zakje frietjes, naturel (chips)
- 1 sjalotje
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ve-tsin
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 3 eetlepels suiker
- 100 cc. water

Bereiding:

Snipper de sjalot en pers de knoflook. Fruit de sjalot in weinig olie tot ze verkleurt. Voeg de laos en ve-tsin toe en laat het geheel nog even fruiten. Voeg de suiker en sambal toe en roer het geheel goed om. Voeg, als de suiker goed gesmolten is, de knoflook toe. Roer weer goed om en voeg vervolgens het water toe. Roeren en als het egaal is de frietjes erdoor mengen. Blijven roeren totdat het vocht grotendeels is verdampt. Nu het geheel in een oven drogen op warmhoudstand. Regelmatig even omscheppen en na ca. 1 uur is het klaar. Uitspreiden op bakpapier.

Sambal Goreng Kentang Dua