Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kering Kentang

Droog gebakken, pittige minifrietjes


Ingrediënten:

- 2 zakjes frietjes, naturel (chips)
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 1 stukje trassi
- wat asemwater
- 2 schijfjes laos
- 2 daun salam
- 3 djeruk purut
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels suiker

Bereiding:

Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn en maal het in de vijzel of blender tot een pasta. Fruit de pasta in 2 eetlepels olie. De laos, salam, djeruk purut toevoegen en meefruiten. Afblussen met wat asemwater. De chips, ketjap en suiker toevoegen en erdoor scheppen. De chips al omscheppend droogbakken. Dit gerecht blijft wat vochtig. Voor de droogkrokante frietjes dit alles op een bakplaat uitspreiden en in de oven (warmhoudstand) in ca. 30 tot 45 min. drogen. De frietjes kunnen vervangen worden door 1 tempeh, fijnsnijden en voorbakken in hete olie.

Sambal Goreng Kering Kentang