Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Selada Paha Babi Udang

Salade van Chinese kool met ham en garnalen


Ingrediënten:

- 1 Chinese kool
- olie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 100 gr. ham
- 100 gr. gekookte garnalen
- ketjap asin
- sambal
- 1 eetlepel asem
- gula djawa
- schijfje djahe
- 1 theelepel ve-tsin
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kool overlangs doormidden en in dunne reepjes. Was de koolreepjes en laat het uitlekken in een vergiet. Schil de djahe. Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien, djahe en knoflook fijn en bak dit samen met de sambal in de olie. Voeg asem, ve-tsin, gula djawa en ketjap toe en verwarm dit tot een zoet/zuur sausje. Doe de ham en de garnalen in de saus en warm even door. Proef of er nog suiker, azijn, zout of peper moet worden toegevoegd. Doe de kool in een schaal en schenk de saus er over. Laat het geheel afkoelen, zodat de kool de smaken kan opnemen en kan slinken.

Selada Paha Babi Udang