Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Buntut Dua

Gekruide ossenstaartsoep met prei en aardappels

Sop Buntut Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Antoinette Jense


Ingrediënten:

- 750 gr. ossenstaart
- 2 à 3 ltr. water
- 3 grote aardappels
- 1 grote prei
- 1 bosje selderie
- 3 kemirienoten
- 2 bouillonblokjes
- bawang goreng

Bumbu:

- 1 teen knoflook
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- nootmuskaat naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de ossenstaart in stukken. Zet het op met water, bouillonblokjes en de hele kemirienoten en trek hiervan in ca. 3 uur op laag vuur een bouillon. Was de prei en snijd het in ringen, was de selderie en snijd het heel fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken, pers de knoflook. Voeg dit bij de bouillon en laat het geheel nog eens 30 min. sudderen. De stukken aardappel mogen niet uit elkaar vallen. Kruid het geheel naar smaak met de bumbu. Verwijder voor het opdienen de kemirienoten en bestrooi de soep met de bawang goreng.

Sop Buntut Dua