De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Djawa
Gebakken tofublokjes met gula djawa
Ingrediënten:
- 1 tahu
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- half schijfje gula djawa
- serundeng
- scheutje ketjap
- 2 theelepels asem
- olie
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Pel de uien en knoflook. Snipper ze fijn, snijd de lomboks in ringen en rasp de gula djawa. Verhit ruim olie in een wok en frituur de tahu goudbruin. Schep het eruit en laat de tahu in een vergiet uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de uien, knoflook en lomboks. Als dit klaar is de gula djawa en de serundeng erdoor mengen met de ketjap en de asem. Roer nu de tahu erdoor en maak het geheel af met een paar druppels citroensap of azijn.
download