Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kacang

Kip met pinda's en tomaat


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel sereh
- halve theelepel sambal
- 5 eetlepels pinda’s
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 3 eetlepels ketjap
- half blik gepelde tomaten
- 1,5 dl. santen
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze in wat olie. Doe als het vlees bruin wordt de pinda’s erbij. Voeg dan de ketumbar, sereh, sambal, suiker en geperste knoflook toe aan de kip. Bak 2 min. en voeg dan de ketjap erbij. Doe dan de gepelde tomaten en de santen erbij en laat het geheel ca. 10 min. op een laag vuur stoven. Serveer met rijst.

Ayam Kacang