Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Kacang
Kip met pinda's en tomaat
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel sereh
- halve theelepel sambal
- 5 eetlepels pinda’s
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 3 eetlepels ketjap
- half blik gepelde tomaten
- 1,5 dl. santen
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze in wat olie. Doe als het vlees bruin wordt de pinda’s erbij. Voeg dan de ketumbar, sereh, sambal, suiker en geperste knoflook toe aan de kip. Bak 2 min. en voeg dan de ketjap erbij. Doe dan de gepelde tomaten en de santen erbij en laat het geheel ca. 10 min. op een laag vuur stoven. Serveer met rijst.
Ayam Kacang