Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Telor Tauge

Omelet met tofu en tauge


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 100 gr. tauge
- 1 teentje knoflook
- 1 rode lombok
- 3 takjes selderie
- 4 eieren
- olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- gefruite uitjes
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in kleine, dunne plakjes. Was de tauge, blancheer het en dompel het in koud water. Laat het goed uitlekken in een vergiet. Pers de knoflook en snijd de lombok en selderie fijn. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Vermeng de geklopte eieren met de helft van de tauge, knoflook, lombok en zout naar smaak. Verhit ruim olie in een wok en frituur hierin de plakjes tahu goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag, leg de plakjes gebakken tahu op de omelet en doe een deksel op de pan. Laat het zachtjes bakken tot het ei gestold en de onderkant lichtbruin is. Schuif de omelet op een bord, bestrooi met de rest van de tauge en de selderie en besprenkel alles met de ketjap manis. Strooi de gebakken uitjes over het gerecht.

Tahu Telor Tauge