Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Telor Santen
Gesmoorde ei in kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 2 eetlepels olie
- 5 dl. dikke santen
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- 8 eieren
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de sjalotjes en knoflook in de vijzel fijn samen met de sambal, laos, kunyit, sereh en djahe. Verhit de olie in een wok en fruit het uienmengsel hier ca. 3 min. in. Voeg de santen, ketjap en de daun salam toe en laat dit ca. 10 min., onder af en toe roeren, zachtjes sudderen. Kook ondertussen de eieren hard en pel ze. Voeg de eieren aan het uienmengsel toe en laat ze ca. 10 min. meekoken.
Telor Santen