Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Santen

Gesmoorde ei in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 2 eetlepels olie
- 5 dl. dikke santen
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- 8 eieren

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de sjalotjes en knoflook in de vijzel fijn samen met de sambal, laos, kunyit, sereh en djahe. Verhit de olie in een wok en fruit het uienmengsel hier ca. 3 min. in. Voeg de santen, ketjap en de daun salam toe en laat dit ca. 10 min., onder af en toe roeren, zachtjes sudderen. Kook ondertussen de eieren hard en pel ze. Voeg de eieren aan het uienmengsel toe en laat ze ca. 10 min. meekoken.

Telor Santen