Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Peteh

Gebakken tempeh met petehbonen

Tempeh Peteh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 250 gr. petehbonen
- ketjap manis
- trassi
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- olie
- peper

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en bak ze goudbruin in de olie. Haal ze eruit, laat het uitlekken en houd apart. Snijd de ui, lombok en knoflook fijn. Doe de gesneden ui en knoflook in de pan waar de tempeh in is gebakken en fruit ze goudgeel. Doe de gesneden lombok erbij en fruit deze voor ca. 1 min. mee. Doe vervolgens de trassi erbij en fruit deze mee tot er geen harde trassistukken meer zijn en doe tenslotte de petehbonen erbij. Na ongeveer 3 min. de tempeh erbij doen, ketjap, zout en peper naar smaak toevoegen.

Tempeh Peteh