Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Usam Kelapa
Gestoomde zoute visjes met pittige jonge kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. ikan teri
- 3 cm. kunyit
- 500 gr. kelapa muda
- zout
- 3 sjalotjes
- 2 theelepels ketumbar
- 3 rode lomboks
- halve theelepel witte peper
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Schil de kunyit en hak hem fijn. Wrijf de sjalotjes, de lomboks, knoflook, ketumbar en peper in een vijzel fijn tot een pasta. Rasp de kelapa muda grof. Meng de kruidenpasta met de geraspte kokos en de ikan teri en voeg zout naar smaak toe. Stoom het mengsel in ca. 15 min. in een stoompan gaar.
Usam Kelapa