Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Wingko Babat Tiga

Koek van kleefrijstmeel en kokos


Ingrediënten:

- 3 koppen ketanmeel
- 3 koppen magere melk
- 3 koppen geraspte kokos
- 1 tot 1,5 kop losse rietsuiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- klontje margarine

Bereiding:

Neem een springvorm met een doorsnede van ca. 26 cm. 1 kop is gelijk aan 3 dl. Bewerk de bodem helemaal met bakpapier. Bevestig de ring om de bodem. Knip het overige bakpapier buiten het bakblik weg. Beboter de binnenkant van de ring. De oven voorverwarmen op 180 graden.

Breek de eieren in een grote beslagkom, doe de rietsuiker erbij en meng dat samen. Doe voorzichtig het ketanmeel en vanillesuiker erbij en mix tot het één geheel wordt. Doe de kokos en zout door het beslag en mix tot het beslag een crèmigbeslag wordt. Giet het beslag in de springvorm.

Schuif de springvorm in het midden van de oven op een lage rooster, zodat de warmte onder de springvorm kan doorgeleiden. De kokoskoek in 45 to 60 min. op 180 graden goudbruin bakken. Als het bakblik is afgekoeld snij dan met een mes de rand van de kokoskoek los en neem dat uit het bakblik. Verwijder het bakpapier en snijd de koek in stukjes.

Wingko Babat Tiga