Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Labu Siam

Roerbak van kruidige chayote en mais


Ingrediënten:

- 200 gr. labu siam
- 50 gr. babymais
- 150 ml. water
- 4 sjalotjes
- 1 daun salam
- 1 cm. laos
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- halve theelepel suiker
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel peperkorrels
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ebi

Bereiding:

Schil de labu siam en snijd het over de lengte in strookjes. Halveer de babymais over de lengte. Snipper de sjalotjes en snijd de lomboks in schuine ringen. Schil en rasp de laos. Wel de ebi in water en rooster ze kort. Snijd de knoflook fijn en maak het samen met de overige ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel.

Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, daun salam, laos en lomboks tot de geuren vrijkomen. Voeg de labu siam en mais toe en schep dit door tot het iets zachter is geworden. Voeg peper, zout en suiker toe en schep het geheel goed door. Doe het water erbij en kook tot de groenten gaar zijn.

Tumis Labu Siam