Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Goreng Lada Hitam

Gefrituurde eend gestoofd in zwarte pepersaus


Ingrediënten:

- 1 eend
- 2 cm. djahe
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketjap asin
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Zwarte pepersaus:

- 2 dl. water
- halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Verdeel de eend in stukken. Rasp de djahe en de knoflook. Marineer de stukken eend in de gember, knoflook, peper, zout en ketjap en laat het een uur marineren. Verhit voldoende olie en frituur de eend mooi bruin. Schep het uit de olie en laat het goed uitlekken.

Hak de ui en de knoflook zo fijn mogelijk, plet de djahe en de zwarte peperkorrels. Fruit de ui, knoflook en de djahe in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de eend toe en schep het goed door. Voeg dan de oestersaus, ketjap, peper, zout en suiker toe en roer totdat de eend met de saus is bedekt. Voeg het water toe, stoof de eend gaar en de laat de saus indikken.

Bebek Goreng Lada Hitam