Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Klaten Dua

Geroosterde kip met kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. kippendijen
- 5 dl. santen
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel asempasta

Bumbu:

- 20 gr. gula djawa
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Plet de sereh en kneus de daun salam. Snijd de sjalotjes, knoflook, kunyit, laos en djahe fijn. Rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan en stamp ze met de overige bumbu-ingrediënten tot een pasta.

Fruit de pasta in de olie totdat het begint te geuren. Voeg de asempasta, sereh en de daun salam toe en bak dit even mee. Voeg de kip toe en bak totdat de kip van kleur is veranderd. Voeg de santen toe en stoof de kip gaar, de saus moet goed ingedikt zijn. Dep de kip droog en gril het op de barbecue mooi bruin. Bestrijk de kip tijdens het grillen met de saus.

Ayam Panggang Klaten Dua