Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroepoek Nasi Teri

Kroepoek van rijst met gedroogde zoute visjes

Kroepoek Nasi Teri | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. gare rijst
- 5 eetlepels ikan teri
- 4 volle eetlepels tapiocameel
- extra tapiocameel om te bestuiven
- beetje zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Blend alle ingredienten fijn, behalve de olie en extra tapiocameel, tot je een meel hebt. Leg twee bakpapiertjes klaar op het aanrecht. Leg het gemalen meel op een bakpapier en kneed het tussen je handen tot een bal. Leg de bal op het bakpapier en druk het plat. Leg het andere papiertje hier boven op en rol het helemaal plat met een deegroller. Steek hier vormpjes uit en dip ze in extra tapiocameel zodat ze compleet bedekt zijn. Druk of rol de uitgestoken vormpjes nog platter tot 1 mm. of dunner.

Zet de oven op de laagste stand. Leg de kroepoek op een bakpapier op de bakplaat en laat ze in ca. 100 tot 140 min. helemaal drogen in de oven, of leg ze 2 dagen in keukenpapier op de verwarming tot ze compleet gedroogd zijn. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de kroepoek goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kroepoek Nasi Teri