Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lemper Isi Tuna Suwir

Geroosterde kleefrijstrolletjes gevuld met zeer pittige tonijn


IngrediŽnten:

- 250 gr. ketan
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- halve theelepel zout
- bananenblad

Vulling:

- 250 gr. tonijn
- 2 dl. santen
- 30 daun kemangi
- 3 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 1 daun pandan
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 rode rawits
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Week de ketan ca. twee uur in ruim water, spoel het goed af en stoom het voor 15 min. Kneus de serehstengel. Breng de santen met de daun salam, sereh en zout aan de kook. Doe de ketan er bij en laat het stoven totdat de ketan de santen heeft opgenomen. Doe de ketan in de stomer en stoom het helemaal gaar.

Vulling: stoom de tonijn gaar en versnipper het. Kneus de serehstengel en leg een knoop in de daun pandan. Snijd de rawits, lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg de overige ingrediŽnten toe en laat het stoven totdat er een vochtige massa overblijft. Verwijder de serehstengel en de bladeren.

Vet de lempervorm in met olie, leg er plastic folie in. Leg een eetlepel ketan op de folie, bedek dat met wat vulling, weer een schep ketan en rol de lemper strak op. Snijd het bananenblad in twaalf stukken en bestrijk 1 kant van elk stuk met een beetje olie. Haal de lemper uit de folie, leg het op het ingeoliede bananenblad en rol het op. Sluit de uiteinden met een cocktailprikker en rooster de lempers op een hete gril of barbecue tot de bladeren bijna zwart zijn.

Lemper Isi Tuna Suwir