Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroepoek Tempeh

Kroepoek van tempeh


Ingrediënten:

- 400 gr. tempeh
- 300 gr. rijstmeel
- 150 gr. tapiocameel
- 4 dl. santen
- water
- olie

Bumbu:

- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kencur
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Verwijder de nerf van de daun djeruk purut en snipper het heel fijn. Snijd de sjalot en knoflook heel fijn en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met het rijstmeel, tapiocameel en de santen tot er een dun beslag ontstaat. Voeg een beetje water toe mocht het beslag te dik zijn. Verhit ruim olie en doop de plakjes tempeh in het beslag en frituur ze bruin en krokant. Laat de Kroepoek Tempeh uitlekken op keukenpapier.

Kroepoek Tempeh