Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kroepoek Tempeh
Kroepoek van tempeh
Ingrediënten:
- 400 gr. tempeh
- 300 gr. rijstmeel
- 150 gr. tapiocameel
- 4 dl. santen
- water
- olie
Bumbu:
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kencur
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne plakjes. Verwijder de nerf van de daun djeruk purut en snipper het heel fijn. Snijd de sjalot en knoflook heel fijn en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met het rijstmeel, tapiocameel en de santen tot er een dun beslag ontstaat. Voeg een beetje water toe mocht het beslag te dik zijn. Verhit ruim olie en doop de plakjes tempeh in het beslag en frituur ze bruin en krokant. Laat de Kroepoek Tempeh uitlekken op keukenpapier.
Kroepoek Tempeh