Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babi Merah Dua
Varkensvlees in een pittige, rode kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. varkenspoulet
Bumbu:
- 8 rode lomboks
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 schijven laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels asem
- 2 dl. dikke santen
- zout
Bereiding:
Snijd de serehstengel fijn. Snipper de knoflook en de ui. Snijd de lomboks in de lengte door, verwijder de zaadjes en blancheer ze. Maal de lomboks met de rest voor de bumbu fijn. Bak de kruiden tot geurig in ruim olie. Doe het vlees erbij. Als het vlees bruin is, doe de santen er al roerende bij. Sudderen tot het vlees gaar is en de saus dik. Zout naar smaak toevoegen. Als het gerecht te dik wordt wat kokend water erbij doen.
Babi Merah Dua