Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kendo Udang

Gestoomde garnalen met kokos in bananenblad


Ingrediënten:

- 250 gr. garnalen
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 daun salam
- bananenblad

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Rooster de kokos tot het lichtbruin is en maal het fijn. Schil en hak de laos en kunyit fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu in de vijzel tot een pasta en meng dit door de kokos. Roer de garnalen er door en zorg er voor dat ze goed zijn bedekt. Was het bananenblad onder de hete kraan. Leg de garnalen met de daun salam op het blad, vouw het dicht en stoom de garnalen gaar.

Kendo Udang