Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Panggang Tiga

Gebakken varkensvlees in een zoete saus


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels zoete ketjap
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 bouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pot acar campur
- maïzena
- zout
- peper
- arachideolie

Bereiding:

Snipper de uien. Kruid het vlees met zout en peper en bak het met de ui en knoflook in de hete olie. Roer de suiker, ketjap en sambal door elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Los de tomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 dl. water en doe de saus bij het vlees. Voeg op het laatst de acar toe en bind alles met wat maïzena. Lekker met mie of rijst en verse fruitsalade.

Babi Panggang Tiga