Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babi Panggang Tiga
Gebakken varkensvlees in een zoete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels zoete ketjap
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 bouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pot acar campur
- maïzena
- zout
- peper
- arachideolie
Bereiding:
Snipper de uien. Kruid het vlees met zout en peper en bak het met de ui en knoflook in de hete olie. Roer de suiker, ketjap en sambal door elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Los de tomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 dl. water en doe de saus bij het vlees. Voeg op het laatst de acar toe en bind alles met wat maïzena. Lekker met mie of rijst en verse fruitsalade.
Babi Panggang Tiga