Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Bacem

Gefrituurde zoete kip


Ingrediënten:

- 750 gr. kippendijen
- 50 gr. gula djawa
- 5 dl. kokoswater
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- halve eetlepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Kneus de djahe en de laos. Breng de kip, in de helft van het kokoswater, samen met de bumbu, daun salam, djahe, laos, gula djawa, ketjap, asemwater en het zout aan de kook. Laat het koken tot het water is verdampt. Voeg de rest van het kokoswater toe en kook totdat ook dit is verdampt. Verhit ruim olie en frituur de kip bruin en krokant.

Ayam Goreng Bacem