Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Smoor

Gestoofde gehaktballetjes in ketjap


Ingrediënten:

- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels nootmuskaat
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Pel de ui, snipper het fijn en pers de knoflook. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, wat zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar. Maak niet al te grote balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes snel rondom bruin. Voeg 1 dl. water en de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes ca. 20 min. zachtjes stoven tot ze gaar zijn.

Frikadel Smoor