Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Babi

Varkensvlees in kokosmelk met amandelen


Ingrediënten:

- 750 gr. hamlappen
- 1 ltr. water
- 2 dl. santen
- 5 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 15 zoete amandelen
- citroensap
- 5 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel kunyit

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Pers de knoflook, snipper de sjalotten, snijd de lomboks fijn en hak de amandelen fijn. Kook het vlees met het zout in het water half gaar. Maal de amandelen fijner in de vijzel. De sjalotjes, ketumbar, djinten, kunyit en lomboks fijn maken en fruiten in de olie. Het mengsel bij het vlees voegen met de knoflook en de gemalen amandelen. Voeg nu de santen toe, zachtjes door laten koken tot het vlees gaar is en de saus gebonden. Voor het opdienen het citroensap erover sprenkelen.

Gulai Babi