Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Krengsengan Daging Dua

Scherp, maar zoet runderstoofvlees


Ingrediënten:

- 400 gr. runderlappen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel petis
- 5 rode rawits
- 5 groene rawits
- 2 lomboks
- 3 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- zout
- 1 eetlepel gula djawa
- 50 ml. water

Bumbu:

- 3 tenen knoflook
- 3 sjalotten
- 4 lomboks
- trassi
- 1 tomaat

Bereiding:

Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd het vlees in blokjes. Meng het vlees met de petis en de ketjap en zet het even in de koelkast. Maal de bumbu en bak dit met de sereh en de djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe met zout en gula djawa. Bak even goed door, voeg water toe en stoof het vlees gaar. Voeg de lombok en de hele rawits bij het vlees en roer het goed door. Stoof nog 5 min. en dien dan op.

Krengsengan Daging Dua