Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lemper

Kleefrijstrolletje met kippengehakt


Ingrediënten:

- 400 gr. ketan
- 50 gr. santen
- zout

Voor de vulling:

- 250 gr. kippengehakt
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel peper
- zout
- selderie

Bereiding:

Snijd de selderie fijn. Pel voor de vulling de sjalotten en knoflook, snijd ze heel fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook lichtbruin, laat de sjalotten en de kruiden meefruiten. Roerbak het gehakt met de kruiden en laat het gaar worden. Meng de selderie door het gehakt met zout naar smaak en laat de vulling koud worden.

Maak de ketan klaar zoals staat beschreven in het recept: Ketan. Druk de warme ketan uit tot een 1 cm. dikke lap en snijd deze uit in lange stukken. Verdeel de vulling over de lapjes en maak er rolletjes van. Wikkel de rolletjes in vershoudfolie en sluit ze goed af. Stoom de rolletjes in ongeveer 10 min. in de stoompan.

Lemper