Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Bahari

Gebakken rijst met rundvlees en sperziebonen


Ingrediënten:

- 3 rode lomboks
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel sambal udang
- 3 eetlepels olie
- 100 gr. gepelde garnalen
- 200 gr. runderlappen
- 2 tomaten
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. sperziebonen
- 2 eieren
- 200 gr. gekookte rijst
- peper en zout

Bereiding:

Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kool in reepjes en snijd de sperziebonen kleiner. Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf in de vijzel de lomboks, knoflook en ui fijn tot je een pasta hebt. Meng hier de sambal door en meng het geheel goed. Verhit de olie in een wok en fruit hier de pasta kort in. Voeg de garnalen, het vlees, tomaten, kool en sperziebonen toe. Roerbak dit ca. 10 min. Bak van de eieren een omelet. Snijd de omelet in reepjes en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Bak het geheel ca. 4 min. onder voortdurend omscheppen. Roer de gekookte rijst hier doorheen, voeg naar smaak peper en zout toe. Bak het verder voor ca. 3 min. Schep het geheel in een voorverwarmde schaal en garneer met bawang goreng.

Nasi Goreng Bahari