Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sayur Kol Tumis
Gestoofde kool met garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kleine kool
- 2 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 dl. santen
- 200 gr. garnalen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- zout naar smaak
Bumbu:
- 2 sjalotten
- 4 cm. laos
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snipper de sjaloten, knoflook en lomboks. Schil de laos en snijd die fijn. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de bumbu voor ca. 3 min. samen met de daun salam. Meng de asem met het water. Voeg dan de kool toe met het asemwater en de garnalen en stoof de kool halfgaar. Voeg dan het zout en de santen toe en stoof het geheel gaar.
Sayur Kol Tumis