Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kol Tumis

Gestoofde kool met garnalen in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kleine kool
- 2 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 dl. santen
- 200 gr. garnalen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- zout naar smaak

Bumbu:

- 2 sjalotten
- 4 cm. laos
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Snipper de sjaloten, knoflook en lomboks. Schil de laos en snijd die fijn. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de bumbu voor ca. 3 min. samen met de daun salam. Meng de asem met het water. Voeg dan de kool toe met het asemwater en de garnalen en stoof de kool halfgaar. Voeg dan het zout en de santen toe en stoof het geheel gaar.

Sayur Kol Tumis