Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Kentang

Pittige stoofschotel van lever en aardappel


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlever
- 250 gr. aardappel
- 50 gr. doperwten
- 2 dl. santen
- 3 rode lomboks
- 3 gedroogde rawits
- 2 tenen knoflook
- 8 sjalotten
- 1 schijf djahe
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- zout

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Was de lever en snijd het in blokjes. Snijd de aardappel in blokjes en bak ze in olie bruin. Snijd de lomboks en knoflook heel fijn, snijd de sjalotten in dunne ringen en rasp de djahe. Bak de uiringen, djahe, knoflook en lomboks in olie. Voeg daun salam, de gedroogde rawits en sereh toe en roer goed door. Voeg de lever toe en bak tot het van kleur verandert. Schenk de santen er bij en breng het aan de kook. Roer de aardappelblokjes en de doperwten door het gerecht en stoof de lever gaar.

Sambal Goreng Hati Kentang