Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sambal Goreng Teri dan Kacang

Gebakken zoute visjes met pinda's in een sambalsaus


IngrediŽnten:

- 50 gr. ikan teri
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel gula bali
- olie

Bereiding:

Spoel de ikan teri onder de kraan af en droog ze met keukenpapier. Maak van de sjalotten, knoflook en sambal oelek een pasta. Maak de olie heet in de wok en bak de ikan teri lichtbruin. Haal ze uit de olie en bak in dezelfde olie de sambalpasta. Voeg het asemwater en de gula bali toe. Roer de pinda's en de ikan teri door de pasta. Proef of het zout genoeg is.

Sambal Goreng Teri dan Kacang
Download het recept
Moment geduld!