Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Teri dan Kacang
Gebakken zoute visjes met pinda's in een sambalsaus
Ingrediënten:
- 50 gr. ikan teri
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel gula bali
- olie
Bereiding:
Spoel de ikan teri onder de kraan af en droog ze met keukenpapier. Maak van de sjalotten, knoflook en sambal oelek een pasta. Maak de olie heet in de wok en bak de ikan teri lichtbruin. Haal ze uit de olie en bak in dezelfde olie de sambalpasta. Voeg het asemwater en de gula bali toe. Roer de pinda's en de ikan teri door de pasta. Proef of het zout genoeg is.
Sambal Goreng Teri dan Kacang