Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cumi-Cumi Masak Peteh
Gestoofde inktvis met petehbonen
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 20 petehbonen
- 5 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 2 limoenen
- 8 sjalotten
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asemwater
- zout
- suiker
Bereiding:
Pers de limoenen uit en snijd de inktvis in stukken. Snijd de sjalotjes en lomboks fijn en de tomaat in stukjes. Maak van de lomboks, sjalotten, tomaat en trassi een pasta in de blender. Doe de asem er bij en pureer dit nog eens. Verhit een beetje olie en fruit de pasta tot het gaat geuren. Doe de inktvis er bij en bak die even mee. Doe de hele rawits, petehbonen, zout en suiker erbij en stoof hierin de inktvis gaar. Roer het limoensap er door en breng het geheel op smaak met zout en suiker.
Cumi-Cumi Masak Peteh