Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pisang Kukus

Gestoomde bananencake met hagelslag

Kue Pisang Kukus | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. rijpe bananen
- 200 gr. bloem
- 175 gr. suiker
- 150 gr. margarine
- 75 gr. chocolade hagelslag
- 50 ml. gecondenseerde melk
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel ovalett
- kwart theelepel vanille

Bereiding:

Zeef de bloem en bakpoeder. Prak de bananen met een vork tot een puree. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk er door. Voeg de bananenpuree toe en roer het geheel nogmaals goed door. Klop de eieren met de ovalett, suiker en vanille tot het wit en romig is. Roer de bloem en de bananenpuree door de eieren totdat alles goed is gemengd. Roer dan de hagelslag door het beslag. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm. Leg plakjes banaan op het beslag en stoom de cake in 45 min. gaar.

Kue Pisang Kukus