Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Merah Dua

Varkensvlees in een pittige, rode kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. varkenspoulet

Bumbu:

- 8 rode lomboks
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 schijven laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels asem
- 2 dl. dikke santen
- zout

Bereiding:

Snijd de serehstengel fijn. Snipper de knoflook en de ui. Snijd de lomboks in de lengte door, verwijder de zaadjes en blancheer ze. Maal de lomboks met de rest voor de bumbu fijn. Bak de kruiden tot geurig in ruim olie. Doe het vlees erbij. Als het vlees bruin is, doe de santen er al roerende bij. Sudderen tot het vlees gaar is en de saus dik. Zout naar smaak toevoegen. Als het gerecht te dik wordt wat kokend water erbij doen.

Babi Merah Dua