Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pisang Lembut

Luchtige chiffon bananencake


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 150 gr. suiker
- 100 gr. gesmolten boter
- 1 dl. olie
- 5 eiwitten
- 5 eidooiers
- 3 bananen
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel ovalett
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een chiffonbakvorm van 22 cm. Mix de eidooiers samen met de suiker, 2 eiwitten en ovalett licht en schuimig. Prak de bananen en meng dit met 1 eetlepel limoensap en vanillepoeder. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en mix het afwisselend met de bananen door de eidooiers. Meng dit met de olie en de boter tot je een glad beslag hebt gekregen.

Mix 3 eiwitten bijna stijf en voeg al mixend 1 theelepel suiker en 1 theelepel limoensap toe en mix de eiwitten helemaal stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag en schenk het in de vorm. Bak de cake in 45 min. gaar op 180 graden. Test met een satehstokje of de cake gaar is. Laat de cake ondersteboven in de vorm afkoelen.

Kue Pisang Lembut